srijeda, 30. ožujka 2011.

Trenutno...

Još jedna mjesečna rubrika ''Trenutno...'' je došla na red. Za one koji ne znaju, jednom mjesečno pišem članak sa svojim trenutnim ljubavima i ne-ljubavima, sa stvarima, pjesmama, knjigama s kojima sam provodila vrijeme zadnjih mjesec dana. A, ovo Sunce me baš oraspoložuje, dođe mi da se cijele dane gušteram po kavicama, puni me inspiracijom i pozitivnim mislima, jedino što mi kronično nedostaje je vrijeme. Sva sam u nekoj stalnoj žurbi i nemam vremena za apsolutno ništa. Ovo mi je prvi malo slobodniji dan pa sam se brže-bolje uhvatila tastature i tiiiipkam do besvijesti. A, Sunce tako opojno grije kroz prozore, ajme, kako volim Zagreb u proljeće. No, da ne duljim, evo moje ovo-mjesečne liste. Uživajte!

Trenutno slušam: Pjesma koja me zadnjih tjedana apsolutno zarazila, a Ret mi voli natrljati na nos kako je to moja osobna himna, je ''If I were a boy'' od Beyonce. Priča oko te pjesme je duga i blesava i svakako zaslužuje svoj osobni post, pa neću u detalje do prve prilike. Ali pošto sam veliki glazboljubac, slušam zbilja sve i svašta (hmm, možda bih opet trebala napraviti malu slušaonicu? :misli na glas:) pa me uz Beyonce, zadnjih mjesec dana zabavljaju i Haris Džinović, Jelena Rozga, Dušan Svilar, Balašević, Griffith Frank, Pearl Jam, The Deftones, Sade, Jacques Brel i mnooogi drugi. Sve preporučam, baš sve!

Trenutno čitam: Pročitala sam (čak!) dvije knjige koje nemaju veze sa pravom i baš sam ponosna na sebe. Prva je ''Narcis i Zlatousti'' od Hermana Hessea i ''Plavi Bicikl'' od Regine Deforges. Ako ste zainteresirane za detaljnu recenziju ovih knjižica, samo recite, pa ću i za to odvojiti poseban post. Zasad, ukratko, obje preporučam, nisu najbolja ostvarenja koje sam ikad pročitala ali svaka mi se sviđa na svoj način i svaka mi je uspjela donijeti malo svoje čarolije. A, nije li to kod knjiga i ono najbitnije?

Trenutno gledam: Zadnje sam pogledala ''The Departed'', remake slavnog filma ''Infernal Affairs''. Ovaj drugi sam gledala davno i sad ga planiram pogledati ponovno da se malo podsjetim. Ali ''The Departed'' je stvarno dobar film (sa, doduše, malo prerazvučenim krajom), a kako je već opće poznata stvar koliko obožavam glumu Leonarda DiCaprija i redom gledam sve što je taj genijalac ikad snimio, tako nisam mogla zaobići ni ovaj uradak. Hrpa poznatih glumaca (DiCaprio, Damon, Nicholson, Sheen Stariji, jedan od Baldwina i ostali) garantiraju Vam 2 i pol sata odličnog filma, a i radnja je primamljiva: ''štakor'' u policijskim redovima i ''štakor'' u redovima irske mafije. Za detaljno pojašnjenje ove rečenice, trk gledati film. Dotad trailer pa malo škicnite.

Trenutno najdraža serija: ''Friends'' - i to ne samo trenutno, nego i uvijek i zauvijek. Ponovno su ih počeli emitirati kod nas, trenutno traje četvrta sezona i jedostavno su i dalje neodoljivi, romantični, urnebesno smiješni i savršeni - nikada mi neće dosaditi.

Trenutna make-up opsesija: Booster od e.l.f.-a koji sam dobila od Maybe i koji je najsavršeniji proizvod koji sam ikad koristila i koji moje lice obožava. Hvala ti, draga, na tom super daru! Iiiii, naravno, danas mi se sa ručica smiješi jedan od mojih najdražih lakića ikad, u predivnoj, dubokoj, ljubičastoj nijansi: Catrice - Posion Me, Poison You. Predivno nešto, samo si satima buljim u ručice, ne mogu ih se nagledati kako divno izgledaju.

Trenutno me živcira: Kratko i jasno: FAKS i svakodnevne konzultacije. Mora se isplatiti, mora!

Trenutno najdraži blog: I tu zasad imam svog favorita. To je blog kojeg, odkad sam ga otkrila, jednostavno obožavam i u jedno popodne sam ga pročitala cijelog, od prvog do zadnjeg posta. Već sam ga spomenula ali moram još jednom - Divine World of Fashion. Riječi su suvišne, treba otići i pogledati - tolika divota se teško sreće na jednom mjestu.

Trenuti najdraži citati: '' She turned her can'ts into cans and her dreams into plans.'' (N.N.) - prihvaćam ovo kao svoju novu životnu filozofiju.

Trenutno me jako veseli: Blog je prošao više od 2000 prikaza!!! Hvala vam svima koji me pratite, čitate i komentirate. I jedan klišej za kraj: bez Vas sve ovo ne bi imalo prevelikog smisla. 

Još jedna rubrika ''Trenutno...'' došla je do svog kraja. Nadam se da ćete pronaći u njoj nešto za sebe, a ako imate kakvih dobrih prijedloga za mene, samo vičite. Do idućeg čitanja, ljubim Vas sve!

Broj komentara: 8:

  1. dotukla me je prva pesma ;(((( oh bože!:) ok ok sam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam počela prijatelje gledati opet, nasmijem im se baš od srca.... i živciranje nam je ista tema trenutno,

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad stigneš sve to gledati, pročitati...ja na žalost ne stignem. Klinci, posao...ludnica od života:)
    Sviđa mi se tvoj odabir muzike, filmova...
    Uživaj i dalje u tim malim stvarima koje voliš.
    Kiss i sunčani pozdrav ti šaljem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Obozavam "Plavi bicikl", celu seriju tih knjiga hocu da kupim!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja obožavam ovu pesmu i B.!:) tako da bravooo za izbor!:) čestitam na velikom broju poseta na blogu i želim ti još milione !:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Pokojni je jedan od najboljih filmova koji je izašao u zadnjem desetljeću, i da nema di capria bio bi genijalan ;-)
    a prijatelji... nema smisla opet im pjevati hvalospjeve, ali hvala im na svakoj epizodi :-D
    a tebi veeeeeelika čestitka na veeeeelikoj brojci, želim ti još puuuuuuno nula :-*

    OdgovoriIzbriši
  7. Ukrast ću ti ideju :)
    Baš mi se sviđa post, samo...Jelena Rozga??? :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Jovana - :** <3
    @JCG - svi smo u istim problemima, izgleda :DD
    @Zondra - drago mi je da ti se sviđaju moji odabiri. :))
    @D. - mene ''Bicikl'' nije baš skroz oduševio, vjerojatno sam previše očekivala ali svakako vrijedi pročitati. :)
    @Daša - hvaala ti, draga! :*
    @NC - ma, bez Lea film bi bio sam dobar, ovako je genijalan. ;))
    @Biberlee - samo kradi, ja uvijek volim pročitat takve stvari. :) ma, Jelena Rozga mi je super: dođem van i nju puste i odmah se ljudima diže raspoloženje za 100%, hahah. :)) otvorena sam po pitanju glazbe, kaj da ti velim, skoro sve mi paše. :)

    OdgovoriIzbriši