srijeda, 26. siječnja 2011.

Moja prva kozmetička recenzija.

Prihvatih na sebe golem izazov. Odlučila sam napisati svoju PRVU kozmetičku recenziju, Bože-me-oprosti. Ne znam na kaj će to ličit i sve me strah mislit ali napisat ću to, pa kud puklo. Biti će grešaka, naravno, ali probajte im progledati kroz prste. Ipak je prva recenzija. Ikad. I da, ovo će biti moj vjerojatno jedini post sa slikama jer kad sam pokretala blog, strogo sam odlučila da neću postati nikakve slike jer se želim baviti isključivo pisanjem. 
Uglavnom, danas je još jedna Kozmo srijeda za koju sam saznala slučajno, vraćajući se s faksa prema NSBu, u pola 9. Vidjela sam da su na sniženju puderi i korektori, i to 30% pa sam odlučila ubost koji primjerak. Pošto je bilo rano, još je Kozmo bio pun stvari i nije se puno toga rasprodalo. Nisam kupovala nikakve skupe primjerke, prvo zato jer sa lovom nisam na ''ti'', a drugo zato jer mi ne treba i zato jer sam novi puder kupila prije manje od mjesec dana. Ali ipak, uzela sam dvije stvari, obje od Catrice-a.
Prvo sam uočila i prisvojila puder u kamenu, na mineralnoj bazi, zove se Mineral, Compact Powder, u nijasni 130 warm beige. Gledala sam baš, moj puder, Maybelline Affinitone je možda koju nijansu svijetliji i u kombinaciji sa ovim puderom radi sjajan posao. Kupila sam ovaj prvenstveno zato jer imam ful masnu kožu i treba mi neka podloga koja će suzbiti to sjajilo. A, u svojem iščitavanju raznoraznih make-up blogova sam naučila da je super preko tekućeg pudera nanjeti malo pudera u kamenu na područje T-zone da se suzbije sjaj. Pošto, ponavljam, nisam make-up stručnjak, teško da mogu bacati stručnu terminologiju ovdje, niti imam (dobar) fotić da napravim pošteni swatch, reći ću Vam samo ovo: nanijela sam ovaj puder prije 3 i pol sata, cca i od blještenja kože još ništa. Meni dosta, tako da toplo preporučam.















IZVOR SLIKE

Druga stvar, koju sam kupila je običan mali korektor u olovčici, cover stick, nijansa 040 sand beige. Nisam našla nijansu warm, ali nema veze i ovaj služi svrsi. Malooo je tamniji od samog pudera u kamenu ali da se lijepo stopiti sa licem i skoro uopće se ne kuži na licu. Nema neku ogromnu moć prekrivanja ali lijepo sakrije sitnije nepravilnosti, meni je čak malo ublažio i podočnjake. Jej! Koštao je kojih 17kn, stvarno nije puno. Nije najbolji komad kozmetike koji sam ikad imala ali nije niti loš. Solidan.

















IZVOR SLIKE

Uh, preživjela sam. Znam, znam, da niste možda puno naučili i da je sve skupa odrađeno prilično amaterski, ali drugačije ne znam i iskreno se nadam da ne zamjerate. Dala sam si truda, a to je valjda jedino bitno. Barem se tome iskreno nadam. Kako Vam se, dakle, sviđa moj prva kozmetička recenzija? Dali da je još tu i tamo koji put ponovim ili da se držim svog standardnog piskaranja? Iskreno!
Ljubim Vas sve!

Broj komentara: 9:

  1. Odlična prva recenzija :)

    Što se mene tiče voljela bi vidjet još ovakvih tvojih postova.. čak ne moraju biti recenzije.. ali ubaci koju sličicu da bude malo veselije. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti, puno mi znači svaka pohvala baš zato jer to nisam nikad radila pa me bilo malo strah kako će to ispasti.
    Ovo za slike ću razmotriti, nisam baš pobornik toga bila u početku ali sad kad vidim ovaj post, stvarno je drugačiji od sveg ostalog na blogu. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo, draga! Vidiš, nije bilo bolno!
    Ja imam oba, u kamenu je odličan, jeftin a odlično odrađuje svoj posao,a korektor mi je presuh za moj ukus. :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sviđa mi se recenzija i slažem se za ovaj Catrice pzder, i sama ga koristim i odličan je!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Slažem se s Lalicom, ja volim čitat recenzije :) Meni se sviđa kako si odradila recenziju, sve info su tu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala vam cure, e sad ste mi digle ego u nebo! :DD Stvarno mi ovo puno znaci, uhhh, hvala vam! :):*
    Ok, odsad vise recenzija svega i vise slika... ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. I da, hvala tebi Maybe, kaj si mi bacila bubu u uho, meni samoj to ne bi nikad palo na pamet ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. dobro recenzija... jedan savjeta uvezi recenzija za šminku... uvijek napomeni (kada je riječ o puderima) koji tip kože..
    sve u svem nije loša recenzija.

    Jer naprimjer meni sve od Catrice je katastrofa...ja imam mješanu - masnu kožu akne i osjetljiva je na sve...

    Možda jedino eyeliner su ok
    lakovi su super

    ali sve drugo mi je teška koma

    OdgovoriIzbriši
  9. Vidiš, ja tako ne volim Essence. Ne mogu se priviknut na njih, nikako, dok mi je Catrice jako dobar, gotovo svi proizvodi su mi bili ok. Sto ljudi, sto cudi... :)
    Hvala ti na savjetu, primijeniti ću ga kad ću pisati iduću recenziju. ;))

    OdgovoriIzbriši