ponedjeljak, 13. veljače 2012.

Daydreaming. Seaside.

Mislim da je zima dokazala svoje. I snijeg, također. Mislim da možemo onda preskočiti proljeće i odmah sletjeti u ljeto. Jer mi je prilično dosta nasilne zimske čarolije, debelih slojeva odjeće i još debljih minusa, i ovog snijega do koljena. Želim spremiti svoju paperjastu jaknu, nove čizme, svu silu vunenih dodataka na najdalje dno ormara.
Doduše, sve je u glavi, kažu neki. A, da Vam pričam što je u mojoj glavi zadnjih tjedana, uffff. Kod mene nema snijega. Ni minusa. Ni hladnog vjetra sa Save. Nema. ''Gledan van, ludilo je dan, a to je normalno skroz jer je kolovoz...'' - pjevuše T.B.F. dječaci u najljetnijoj pjesmi ikad. Sve je u glavi.
 

Kad ono, ja slušam klape i ostale ljetne stvari, listam po fotkama zabačenih uvala koje se isprepliću sa tirkiznim morem, sanjarim o svojim najdražim ljetnim utočištima, sunčanom Hvaru, relaksirajućem Lošinju, svježim smokvama i čaši crnog vina, škampima na buzaru pa ponovno o crnom vinu. Ne brine mene ovaj snijeg vani više, kad ja nisam ovdje. Kad sam tamo gdje more ljubi nebo, u svojoj omiljenoj haljini na pruge koja nestašno pada s ramena, s nemarno uvezanom pletenicom... Električno plavi lak za nokte, miris soli i borova, a pogled luta po neprekinutom plavetnilu, dok duša opijeno uživa. Uživa. Uživa. Ah da. Zima više nema šanse. Zime više nema.

slike: www.weheartit.com
sućuraj. južni hvar. zabačeni raj.

lošinjske skale.

pruge koje se rimuju sa nebom i morem.

uvijek jedan koktel previše.

tamo, tamo... gdje more ljubi nebo.


2 komentara:

  1. ajme hoću i ja ljeto, dosta mi je više snijega i leda, ne mogu više. tako si dobro opisala ovu morsku atmosferu da sam se odmah zamislila na mojoj najdražoj Jelsi na Hvaru, s nogama u moru i s nijednom brigom u glavi :)
    i taggala sam te kod sebe na blogu u postu s nominacijama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo, hvala na nagradi! Moram to obaviti prvom prilikom, ovaj tjedan svakako. :))))

      Još malo i ljeto. Drago mi je da sam ti prenjela dašak onog što se vrti po mojoj glavi... Još malo pa smo tamo. Još samo malo.

      Izbriši