četvrtak, 23. lipnja 2011.

Trenutno...

Da da, vrijeme je za novu rubriku ''Trenutno...'' i mojih mjesečnih zanimacija. Nadam se, kao i uvijek, da ćete pronaći nešto i za sebe, a i rado primam i Vaše prijedloge. Krenimo...

Trenutno čitam: Moja ljubav prema knjigama bosanskog pisca Miljenka Jergovića je ogromna. Humor i životna iskrenost koju unosi u svoje tekstove dvije su glavne komponente koje prožimaju svako njegovo djelo. Gospodin Jergović mi je puno draži kao autor, nego kao osoba, a isto je i sa odnosom prema njegovim knjigama i kolumnama. Dok su mu knjige pun pogodak, kolumne s druge strane, nemalo puta dižu tlak. No, kako bilo, ovaj put Vam preporučujem sve njegove knjige, s naglaskom na zadnju pročitanu ''Mama Leone''. Ova knjižica se sastoji od dva dijela - prvi dio se odnosi na godine najranijeg Jergovićevog djetinjstva, dok se drugi dio odnosi na sudbine ratom obilježenih iseljenih Sarajlija. Na koricama knjige piše: ''Zbirka priča ''Mama Leone'' (...) je i najintimniji dio Jergovićevog opusa.'' Svakako, velika preporuka! Uz to, bacite oko i na druga njegova djela, kao što su ''Sarajevski Marlboro'', ''Dvori od oraha'' i sve ostale. 

Trenutno slušam: Izvrstan album ''Battlefield Vietnam OST''. Pjesme koje su rađene 60-ih i 70-ih, a potom skupljene u soundtrack album za PC igru ''Battlefield Vietnam'', jednostavno su savršene. Inače, nisam prevelik fan hippy razdoblja i glazbe koja se tad stvarala ali ovaj album jednostavno osvaja, zove na ples i dobru zabavu. ''Somebody to love'', ''White Rabbit'', ''War'', ''I fought the love'' su samo neke od genijalnih stvari s ovog albuma koji jednostavno morate preslušati. 


Trenutno gledam: Zadnji film koji sam pogledala su ''Transformers'' - prvi dio. Ovaj film sam više gledala iz prisile nego radi zadovoljstva, pošto treći nastavak kroz dva tjedna stiže u kina, a Dragi ima jaku želju gledati ga u novom IMAX-u pa se ja moram upoznati sa radnjom prva dva nastavka prije nego trojka dođe u kina. Što da Vam pametno velim o ovom uratku? Loša gluma, umjetnička vrijednost gotovo nikakva puno akcije, zgodan Josh Duhamel i paf - tako prođu dva sata. Dali bih ga opet gledala? Nikako. Dali bih ga preporučila? Pa, ako baaaš imate viška slobodnog vremena, go for it. Ali ako možete, izbjegnite. Ili jednostavno, premotajte film na onih 5 i pol scena gdje se pojavljuje Duhamel. 

Trenutno najdraža serija: E, za to nemam vremena trenutno. Nažalost. 

Trenutna make-up opsesija: Moje Essence ''Stay With Me'' sjajilo, nijansa ''Trendsetter''. Jednostavno ga obožavam! I, Montagne Jeunesse - Chocolate Masque - maska za lice - gotovo je fascinantno kako lice prodiše nakon nošenja i kako koža ostaje meka i nježna. Velika preporuka!

Trenutna nail-polish opsesija: Prekrasni S-he 427 koji daje prekrasan polu-holo efekt i jednostavno ne ostaje neprimjećen kad ga prošetate na Vašim noktićima. Swatch!

Trenutno jako želim: Chanel Vernis - Mimosa. Lak koji me jednostavno osvojio na prvi swatch. Divna, prozračna, ljetna nijansa, gotovo divljenja vrijedna. Minus - cijena (čak 170kn!). Pokušala sam stavit sliku ali ne mogu, pa bacite pogled kako izgleda ovdje!
  
Trenutno me inspiriraju: Ljudi-Borci, ljudi koji se nikada ne predaju i nikada ne odustaju od svojih snova.

Trenutno najdraži blog: Ovaj put izdvajam dva, a to su Džumbus i Fashion, dreams and things. Ne znam koji volim više i na koji radije svraćam. Sa Biberlee se vrlo poistovjećujem i nemalo puta se pronalazim u njenim riječima, dok na Dašinom blogu pronalazim puno lijepo ušuškanih stvari, prekrasnih editorijala u kojima jednostavno uživam i slatkih modnih preporuka. 

Trenutno najdraži citat: ''Treba preskakati nebo. Treba imati samo najveću želju pa će sve druge same od sebe biti ispunjene.'' (naravno, opet i uvijek, Miroslav Antić

Eto, to je moja lista za ovaj mjesec. Nadam se da Vam se sviđa, da ste pronašli nešto i za sebe. Budite mi dobri, uživajte u ovim divnim i sunčanim danima, puno se smijte i provodite vrijeme sa Vašim najdražim ljudima. Veliki ljubac iz sunčanog Zagreba!

Broj komentara: 7:

  1. hehehe zanimljiva rubrika :) definitnivno cu poslusati koji savet :)))
    p.s. mozda zato sto sam musko, ali ja volim Transformerse x)

    OdgovoriIzbriši
  2. zanimljiva rubrika.:)) super je!:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo si me iznenadila! Drago mi je da sam te dirnula riječima :)
    Mislim da sam ti u aprilu rekla da ću ukrasti ovu ideju od tebe, i još nisam (ljenguz)
    Čekiraj Dežulovića, ako voliš Jergovića. Od J. su mi najdraže Dvori od oraha (fantastična kompozicija!) i Inšalah, Madona, inšalah (ako nisi, obavezno pročitaj)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mama Leone! Preslatka knjiga <3

    OdgovoriIzbriši
  5. @Paul - pogledala sam i dvojku jučer, i puno je bolja od jedinici - od grafike i akcije do radnje. :)
    @Jovana - hvala ti. :*
    @Biberlee - zapisala sam preporuku, ići ću potražiti ovih dana po knjižarama. :)
    @Daša - hvala ti, draga! :*
    @D. - potpuno slatka, osobito prvi dio. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. CHANEL VERNIS-MIMOSA!
    Darling, i'm so unhappy...
    I've changed my blog url and now the old fallowers cannot see me in dashboard when I post or else...
    Can you please click fallow again on my page? I would be very grateful!
    www.amolusso.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši