subota, 15. listopada 2011.

Glazba u kojoj uživam...

Puno sam pričala o tome kako i koliko volim glazbu. Ali, jesam li dovoljno?
Mogu, s ponosom, reći kako sam ovisnica o glazbi. Kako svako raspoloženje, svaki osjećaj, svaki osmijeh i svaku naopaku riječ mogu i znam pretočiti u neku pjesmu ili skladbu. Znam kako se naježiti, kako bijesniti, kako smijati se i voljeti, ako to pjesma zna izreći. Postoje oni dani kad ti ne treba nitko, kada si već izgubio sve što znaš i kada te baš ona pozadinska violina baš one melodije rastavi na proste čimbenike. Tada glazba liječi, ubija, savija, na svoj način čeliči, podiže i ruši. Baš tada glazba gradi mostove između crne jave i blistave budućnosti i podiže te na obzorja s kojih možeš sve. Baš sve.
Što me proteklih mjesec, dva rušilo, a što zadnjih dana podizalo, paaaa, saslušajte u narednim klipovima. Iiii, uživajte, uživajte u glazbi cijelim bićem, prepustite da Vas podigne, ponekad i da Vas slomi ali uvijek se sjetite da i na Vas čeka sunčano obzorje. S kojeg možete sve. Jedan osmijeh. I jedna pjesma. Formula je tako jednostavna.


petak, 7. listopada 2011.

Swatch - Essence kolekcija ''I Love Berlin'' - 04 Buddy Bear.

Ovaj swatch čeka već par mjeseci da ugleda svjetlo dana. Toliko je, naime, već prošlo od Laličinog divnog giveawaya u kojem sam osvojila puno lijepih stvari. Posebno sam oduševljena bila Essence kolekcijom ''I Love Berlin'' koja nudi fenomenalne nijanse lakova i bila sam vrlo znatiželjna dali su jednako dobri u praksi kao što izgledaju u teoriji.
Eeee, pa jesu! Možda najbolji Essence lakovi ikad (uz 50's Girls Reloaded ali o tom drugom prilikom) - odlične nijanse, postojani na noktima, sa divnim sjajem. Sve što cijenim kod lakova, ovi slatkiši imaju. Ali kako to obično biva, uvijek se jedna nijansa izdvoji iz mase, stvori wow efekt i postane moja glavna ljubav. U ovoj kolekciji je to fantastična i šarmantna plava, visokog sjaja imenom 04 Buddy Bear.
Bila je moj najbolji prijatelj ovog ljeta, divno se uklapajući u moje mornarsko-morske outfite, voljela je sunčane dane i spektakularne zalaske sunca uz opijajuće note francuskog jazza i poneki koktel. Prava čarolija, nema šta! A, kako izgleda ova divota na mojim ručicama, za to škicnite u sličice. 
A, ja i dalje držim palčeve da Essence nastavi sa ovako divnim lakovima, nekako im je baš krenulo. Do idućeg posta, kis ljub za sve! 

izvor slike





četvrtak, 6. listopada 2011.

Nova Ja, samo Bolja.

Davno sam pisala o novim počecima. Davno, kad sam još naivno mislila kako je nova frizura novi početak. Tada nisam ni sanjala da ću nekoliko mjeseci kasnije doći do zida i zatvorenih vrata, kako ću naići na hladnoću srca. Nisam ni sanjala da me život može tako dobrano isprašiti i kako će se promijeniti sve što imam i sve što znam. Nisam ni sanjala kako ću ponovno morati krenuti ispočetka, u neke nove stvarnosti, u ostvarenje nekih novih snova.
Život me natjerao da kroz mjesec dana moram sakupiti kofere i otići. Iz sigurnosti i učmalosti, u novi svijet. Daleko od svega i svih, od starih navika i poluispunjenih želja. Moram početi stvarati nove želje i nove snove, graditi nove kule i dopuštati novim ljudima da mi uđu pod kožu. Jesen nagovještava promjene - od sunčanih i vedrih dana prelazimo u šarenilo opadajućih boja, kiše i poneku maglu, potpunu neizvjesnost. Oh, a kakva jesen se sprema u mojoj stvarnosti!
Ne odlazim na kraj svijeta ali odlazim dovoljno daleko da me uhvati nostalgija i prije prve upakirane stvari. Dovoljno daleko u dovoljno nepoznato u dovoljnu neizvjesnost. I nameće se tisuće pitanja. Dali ću i tamo, 300km udaljena od svega što danas imam i znam, uspjeti? Uspjeti naći svoje mjesto pod Suncem? Dali ću i u tom gradu uspjeti naći dušu? Dali ću moći pronaći ljubav prema ravnici? I dali ću moći zavoljeti taj, danas, tako strani grad i u njemu pronaći, danas tako strano, prijateljsko lice? Mogu li ostaviti sve što imam i znam radi nečeg toliko neizvjesnog? Pritisak je velik ali još je veća odgovornost koja ne ostavlja mjesta za paniku. Ostaje tek par mjesta za borbeni stav, neuništiv duh i poneku kapljicu treme.

Odlazim... Ali ovog puta sa svojom sudbinom u svojim rukama. Bez mogućnosti vanjskih utjecaja. Odlazim. Idem. Da, idem. Idem tamo gdje je sve po mom...

photos: www.weheartit.com

...niste me slomili, već samo dodatno motivirali...

...i nikad neću zaboraviti kako se smijati...

...teško je... ali postat ću bolja osoba...

...jer ću uvijek znati da se imam kome vratiti...

...i da ću uvijek imati poljupce i zagrljaj Onog koji će me uvijek čekati...  

nedjelja, 2. listopada 2011.

Čarolija iz Diorove radionice.

Diorova nova kolekcija za proljeće/ljeto 2012. - živo oduševljenje. Još sam u šoku, još sam oduševljena - otkako su objavili slike na svojim FB stranicama, ja sam izvan sebe. Dugo me nijedna kolekcija nije tako snažno ostavila bez riječi. Elegancija, ženstvenost, senzualnost i lepršavost upakirano u divne komade od svile i kože, prozračnost i providnost, pritajeni seksipil. Predstavljam Vam svoje najdraže primjerke iz ove Ready-To-Wear kolekcije, uživajte u njima, rezervirajte svoje komade.
Kako Vam se sviđa ova kolekcija? Jeli i Vas oduševila, poput mene ili ste ipak razočarani? Čekam na Vaša mišljenja, a do idućeg posta, kis ljub svima!